0
Winkelmand

Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen

Probeer ook eens deze heerlijke Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de sinaasappels schoon. Snijd van één sinaasappel sliertjes van de schil, en pers beide vruchten.
  2. Verwarm 6 eetlepels sinaasappelsap met de suiker, de vanillesuiker, de likeur en een vleugje peper.
  3. Laat dit zachtjes 10-12 minuten iets inkoken tot een siroop. Giet deze siroop in de taartvormpjes.
  4. Snijd de vijgen in dikke plakken en leg ze in de siroop in de ingevette vormpjes.
  5. Prik gaatjes in de deeglapjes en leg het deeg over de vijgen. Stop het deeg langs de randen van de vormpjes iets in.
  6. Bak de taartjes 10-12 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
  7. Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
  8. Laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm. Leg bordjes op de vormpjes en keer de tarte Tatin om. Strooi de amandelen erover.

Ingrediënten

4 personen

2 sinaasappels

4 eetlepels suiker

1 zakje vanillesuiker

1 eetlepel sinaasappellikeur

4 verse vijgen

4 plakjes bladerdeeg ontdooid

2 eetlepels geschaafde amandelen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Passoã Orange juice product photo
Passoã Orange juicePassoa Pre-Mix Orange 5% 0.25L1,88
Alternatief
1
Vijgen vers product photo
Vijgen versVijgen vers2,36
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
305
Koolhydraten
45
Vetten
11
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0