0
Winkelmand

Tarte Tatin met stoofperen en zeezout

Probeer eens deze Tarte Tatin met stoofperen en zeezout!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de suiker en boter in een (steel)pannetje tot de suiker is opgelost, maar roer niet. Draai de pan langzaam rond zodat de boter en suiker goed mengen en laat op een lage stand goudbruin karamelliseren. Giet de karamel in de taartvorm en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de stoofperen in gelijke parten en verdeel ze dakpansgewijs over de karamel.
  3. Druk alle plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die iets groter is dan de taartvorm. Leg het deeg losjes op de peren en druk de overhangende randen deeg naar binnen tussen de peren en de rand van de vorm.
  4. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  5. Laat de taart 10 minuten afkoelen en keer dan met behulp van een platte schaal voorzichtig om.
  6. Bestrooi de Tarte Tatin met een snuf zeezout. Serveer (lauw)warm met lobbig geklopte slagroom.

Ingrediënten

4 personen

100 gram suiker

50 gram boter

1 basisrecept stoofperen afgekoeld

8 plakjes bladerdeeg ontdooid

0.5 ei losgeklopt

grof zeezout (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
2137620000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
865
Koolhydraten
127
Vetten
33
Verzadigde vetten
21
Eiwitten
6
Vezels
4
Zout
1.1
Suiker
0