0
Winkelmand

Tarte Tatin van bosvruchten

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schraap het merg uit het vanillestokje. Roer de suiker met 1 eetlepel water en het vanillemerg door elkaar in een pannetje en laat de suiker op een lage stand langzaam smelten.
  2. Roer niet in de suiker, maar schud de pan af en toe tot de suikersiroop goudbruin en geurig is gekaramelliseerd. Voeg de boter toe en roer dit door de karamel. Verdeel de karamel over de bakvormpjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de vruchten over de karamel en leg het bladerdeeg erop. Duw de randen van het deeg naar binnen en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  4. Laat ze een beetje afkoelen en draai ze dan voorzichtig om op bordjes. Serveer de taartjes warm met een bol roomijs erbij.

Ingrediënten

4 personen

1 vanillestokje opengesneden

100 gram witte basterdsuiker

40 gram boter

250 gram gemengde bosvruchten vers

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg ontdooid

4 bollen roomijs

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
8710624311001 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Roomboterbladerdeeg product photo
Koopmans RoomboterbladerdeegKoopmans roomb blderdeeg 450gr1,85
Alternatief
1
8710624323073 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
480
Koolhydraten
58
Vetten
25
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0