0
Winkelmand

Tarte Tatin van citrusfruit

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp 1 eetlepel schil van de sinaasappel en snijd vervolgens de schil rondom af. Snijd de sinaasappel in plakjes.
  2. Verwarm de suiker met de boter en de sinaasappelrasp tot de suiker smelt en lichtbruin kleurt. Roer niet in de karamel, maar schud lichtjes met de pan om alle suiker te laten smelten. Giet de karamel in de taartvorm en laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de plakjes fruit over de karamel.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap die ruim over de vorm valt. Leg het deeg op het fruit en duw de randen tussen de vorm en het fruit.
  5. Bestrijk het deeg met het ei en bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen en keer de taart om met behulp van een plat bord.

Ingrediënten

6 personen

1 navelsinaasappel schoongeboend

1 rode grapefruit in plakken, dik geschild

125 gram suiker

50 gram boter

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg ontdooid

1 ei losgeklopt

Ingrediënten

Voor 6 personen

Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
3415 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Koopmans Roomboterbladerdeeg product photo
Koopmans RoomboterbladerdeegKoopmans roomb blderdeeg 450gr1,85
Alternatief
1
8710274008887 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
345
Koolhydraten
41
Vetten
18
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0