0
Winkelmand

Tartelette met biet en zoete aardappel

Een heerlijk Europees recept voor tartelette met biet en zoete aardappel.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de aardappel en biet in zeer dunne plakken en blancheer ze apart van elkaar 1 minuut in het kokende water. Spoel ze af onder koud water en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif de vorm met bloem en bekleed met het bladerdeeg.
  3. Leg de plakjes aardappel en biet om en om iets overlappend op het deeg. Bestrijk ze royaal met olijfolie en bestrooi met 1 theelepel (grof) zout, tijm en maanzaad. Bestrijk de deegrand met losgeklopt ei.
  4. Bak de taart circa 30 minuten laag in de oven.

Ingrediënten

4 personen

250 gram zoete aardappels geschild, in dunne plakken

200 gram rauwe bieten geschild, in dunne plakken

8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg ontdooid

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel verse tijm

1 eetlepel maanzaad
of
1 eetlepel sesamzaad

1 ei losgeklopt

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2134100000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Roomboterbladerdeeg product photo
Koopmans RoomboterbladerdeegKoopmans roomb blderdeeg 450gr1,85
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
8712200063687 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
545
Koolhydraten
59
Vetten
29
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0