0
Winkelmand

Tartelette met romige aspergeragout

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Mix 200 gram bloem met een snuf zout en de boter in een keukenmachine of met twee messen tot grove kruimels. Voeg 75 ml koud water toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak in folie en leg in de koelkast.
  2. Schil de asperges en snijd de onderste stukjes eraf. Kook de schillen en afsnijdsels in circa 20 minuten gaar in 300 ml water met een snuf zout. Snijd intussen de asperges in stukjes, houd de kopjes apart.
  3. Zeef de bouillon boven een andere pan en druk zoveel mogelijk vocht uit de schillen. Breng de bouillon aan de kook en kook de aspergestukjes 10 minuten.
  4. Voeg de kopjes toe, kook nog 2 minuten en schep alles uit de bouillon. Laat uitlekken (zie tip).
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 5 mm dik.
  6. Steek deegcirkels eruit die groot genoeg zijn om de vormpjes mee te bekleden. Bestuif de vormpjes met bloem, bekleed met het deeg en prik gaatjes in de bodems.
  7. Bak de tartelettes in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  8. Verhit intussen de boter in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Roer 1 minuut om de bloem te garen en voeg in gedeeltes 300 ml van de warme aspergebouillon toe.
  9. Roer de room erdoor en laat op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken om de bloem te laten garen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en bind de ragout eventueel met wat aangelengde maizena.
  10. Voeg alle aspergestukjes toe en warm mee. Neem de tartelettes uit de vormpjes en schep de ragout erin. Maal wat peper erover en bestrooi met peterselie.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels bloem om te bestuiven

2 eetlepels bloem om te bestuiven

500 gram witte asperges

50 gram boter

4 eetlepels room

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

1 eetlepel maizena

2 eetlepels platte peterselie gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Asperges wit verpakt product photo
Asperges wit verpaktAsperges wit verpakt6,99
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
505
Koolhydraten
42
Vetten
33
Verzadigde vetten
21
Eiwitten
8
Vezels
4
Zout
0
Suiker
0