0
Winkelmand

Terrine van biet-wortelstamppot met gerookte zalm

Probeer eens deze terrine van biet-wortelstamppot met gerookte zalm!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bekleed de vorm met folie en bekleed dan met ongeveer de helft van de zalm. Laat de plakjes zalm aan de randen overhangen.
  2. Roer de stamppot goed los met de olijfolie en verdeel de helft van dit mengsel over de vorm. Druk goed aan en strijk glad. Verdeel hier een paar plakjes zalm over.
  3. Klop de roomkaas met de room en dille smeuïg en breng op smaak met peper en citroensap.
  4. Verdeel de helft van dit mengsel over de terrinevorm. Dek af met een paar plakjes zalm en vervolg met de rest van de stamppot, zalm en roomkaas. Vouw de overhangende zalm over de vulling en dek af met folie.
  5. Laat de terrine minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Stort de terrine op een plank en verwijder het folie. Snijd in dikke plakken.

Ingrediënten

6 personen

600 gram gerookte zalm

500 gram biet gekoeld

1 theelepel olijfolie

200 gram roomkaas

50 milliliter room

1 bosje dille fijngehakt

1 theelepel citroensap

Ingrediënten

Voor 6 personen

8712224127945 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
2134100000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Monchou Verse Roomkaas product photo
Monchou Verse RoomkaasMonChou Roomkaas Verse 100 g Wikkel1,25
Alternatief
2
8710624205263 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Dille product photo
Verstegen DilleVerstegen dille 17 g Pot2,09
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
395
Koolhydraten
12
Vetten
28
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
21
Vezels
3
Zout
2.8
Suiker
0