0
Winkelmand

Tofu-saté met pindasaus

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de sjalot glazig op middelhoge stand. Voeg 1 eetlepel sambal en 2 eetlepels ketjap toe en roerbak 1 minuut. Voeg de pindakaas, kokosmelk, suiker en 300 ml water toe en roer goed door. Kook deze pindasaus op een lage stand tot de gewenste dikte.
  2. Marineer intussen de blokjes paprika, tofu, courgette en mango circa 30 minuten in de rest van de sambal en ketjap. Rijg deze ingrediënten vervolgens aan spiesen.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spiesjes aan alle kanten goudbruin. Leg de spiesjes op een bord, giet de pindasaus erover en bestrooi met de uitjes.

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels zonnebloemolie

1 sjalot

2 eetlepels sambal oelek

4 eetlepels ketjap

3 eetlepels pindakaas

6 eetlepels kokosmelk

1 theelepel suiker

2 paprika's

250 gram tofu

1 courgette

1 mango

3 eetlepels gebakken uitjes
of

3 eetlepels seroendeng

Ingrediënten

Voor 4 personen

 product photo
zonnebloemolie
Alternatief
Sjalotten product photo
Sjalotten0,85
Alternatief
1
Conimex  Oelek Sambal product photo
Conimex Oelek Sambal1,35
Alternatief
1
Ketjap Manis product photo
Ketjap Manis1,89
Alternatief
1
Calvé Pindakaas klein product photo
Calvé Pindakaas klein2,69
Alternatief
1
Sum & Sam Kokosmelk product photo
Sum & Sam Kokosmelk0,89
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijn1,09
Alternatief
1
Paprika rood product photo
Paprika rood0,99
Alternatief
2
Vivera Tofu bio plus product photo
Vivera Tofu bio plus1,59
Alternatief
1
Courgette product photo
Courgette0,65
Alternatief
1
EAT ME Mango product photo
EAT ME Mango1,79
Alternatief
1
Go-Tan Gebakken Uitjes 100 g product photo
Go-Tan Gebakken Uitjes 100 g0,85
Alternatief
1
Sum & Sam Seroendeng product photo
Sum & Sam Seroendeng1,43
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
410
Koolhydraten
26
Vetten
27
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
13
Vezels
5
Zout
1.6
Suiker
0