0
Winkelmand

Tomaatjes met roomham

Probeer eens deze tomaatjes met roomham!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Mix de (been)ham met de roomkaas in een keukenmachine tot een mousse en breng op smaak met peper. Roer het maan- of sesamzaad erdoor.
  2. Snijd de kapjes van 8-12 tomaatjes aan de tros, maar laat ze aan de tros zitten.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  4. Schep de zaadjes uit de tomaatjes. Zet ze met de uitgeholde kant naar boven op een ingevette bakplaat en bestrooi met zout. Leg de kapjes aan de steel ernaast.
  5. Bestrijk met olie en rooster circa 5 minuten hoog in de oven. Laat iets afkoelen en vul de tomaatjes met de hammousse, basilicum en maanzaad. Zet de kapjes erop.

Ingrediënten

4 personen

150 gram ham

75 gram roomkaas

1 theelepel maanzaad
of
1 theelepel sesamzaad

12 minitrostomaatjes met steeltjes

1 eetlepel olijfolie om te bestrijken

1 handje basilicum

Ingrediënten

Voor 4 personen

Coop Schouderham 1 ster product photo
Coop Schouderham 1 sterCoop Schouderham2,49
Alternatief
1
Monchou Verse Roomkaas product photo
Monchou Verse RoomkaasMonChou Roomkaas Verse 100 g Wikkel1,19
Alternatief
1
Verstegen Maanzaad product photo
Verstegen MaanzaadVerstegen Maanzaad 54 g Pot2,29
1
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1
Trostomaten los product photo
Trostomaten losTrostomaten los1,09
Alternatief
2
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicumVomar Basilicum 12g1,29
Alternatief
1

Alternatief