0
Winkelmand

Tomaten met feta en oregano uit de oven

Met deze Griekse schotel zet je het hele jaar de zon op tafel.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een (liefst vierkante) ovenschaal in met olijfolie.
  2. Snijd de vleestomaten in wat dikkere plakken van circa 7mm. Leg de tomaten zo in de schaal dat ze elkaar licht overlappen.
  3. Bestrooi met peper en eventueel zout naar smaaksmaak; feta is van is van zichzelf al vrij zout, houd daar rekening mee.
  4. Brokkel de feta over de tomaten en giet hier de rest van de olijfolie overheen.
  5. Verdeel de oregano over het gerecht en zet de schaal circa 35 minuten in de voorverwarmde oven tot de feta mooi lichtbruin is en een beetje gesmolten.

Ingrediënten

4 personen

80 milliliter olijfolie

5 vleestomaten

1 theelepel peper

1 snufje zout

200 gram feta

1.5 eetlepels gedroogde oregano

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
2135600000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Dodoni Fetakaas product photo
Dodoni FetakaasDodoni Fetakaas2,99
Alternatief
1
8712200078223 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
330
Koolhydraten
4
Vetten
31
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
8
Vezels
2
Zout
1.4
Suiker
0