0
Winkelmand

Tomaten op olie

Probeer eens deze tomaten op olie!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC.
  2. Leg de stukken tomaat op de bakplaat en bestrooi met zout. Leg de salieblaadjes ertussen. Besprenkel met wat olijfolie en schuif in het midden van de oven.
  3. Laat de deur met een pollepel ertussen op een kier staan en droog de tomaten in circa 2 uur.
  4. Laat afkoelen en meng met de citroenrasp en het citroensap.
  5. Schep in brandschone afsluitbare glazen potten en schenk de olijfolie erover tot de tomaten onder staan.
  6. Bewaar de potten luchtdicht in de koelkast. De inhoud blijft in de koelkast maximaal 1 week goed.

Ingrediënten

1 kilogram tomaat in kwarten

1 bosje salie alleen de blaadjes

500 milliliter milde olijfolie

0.5 citroen rasp en sap

Ingrediënten

Voor 0 personen

Trostomaten product photo
TrostomatenCoop trostomaten 500g schaaltje1,99
Alternatief
2
Verstegen Salieblad product photo
Verstegen SaliebladVerstegen Salieblad 15 g2,09
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1580
Koolhydraten
11
Vetten
170
Verzadigde vetten
24
Eiwitten
2
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0