0
Winkelmand

Tomatenbouillon met basilicum-yoghurtijs

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pureer met een staafmixer de basilicum met het citroensap en de olijfolie glad.
  2. Klop de yoghurt en slagroom in een kom met een garde goed los en klop het basilicummengsel gelijkmatig erdoorheen. Breng op smaak met zout. Schep in een afsluitbaar bakje en zet minimaal 2 uur in de diepvries.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC. Halveer de tomaten voor de bouillon en leg ze met het snijvlak op de bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met zout, de knoflook en kruiden. Rooster circa 20 minuten in de oven.
  4. Neem uit de oven en verwijder de laurier. Pureer de tomaten helemaal fijn en voeg de azijn toe. Zet een fijne zeef op een pan en leg hier de schone, vochtige doek in. Giet de tomatenpuree erin en laat 1 uur helemaal uitlekken. Breng de uitgelekte bouillon indien nodig verder op smaak en zet afgedekt in de koelkast om helemaal koud te worden.
  5. Schep een soeplepel koude bouillon in een diep bord. Hak het blok ijs in stukken en maal in een keukenmachine tot gruis. Verdeel dit ijs over de bouillon.

Ingrediënten

4 personen

voor het ijs

50 gram basilicum

0.5 citroen sap

2 eetlepels olijfolie extra vergine

200 gram Griekse yoghurt

100 milliliter slagroom

voor de bouillon

1 kilogram trostomaat

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 laurierblaadje

2 takjes tijm gerist

2 eetlepels rodewijnazijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,79
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Trostomaten product photo
TrostomatenCoop trostomaten 500g schaaltje1,99
Alternatief
2
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
8710624237264 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
285
Koolhydraten
10
Vetten
25
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
5
Vezels
3
Zout
0.1
Suiker
0