0
Winkelmand

Tomatenmousse met basilicumolie

Verras vrienden en familie met deze heerlijke tomatenmousse met basilicumolie, als amuse of als lekkere spread.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Breng een pan water aan de kook.
  3. Snijd de tomaten aan de bolle kant kruislings in en leg ze 20 seconden in het kokende water. Schep ze eruit en leg in een bak koud water. Trek het vel eraf en snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadlijsten en pureer het vruchtvlees glad.
  4. Knijp de gelatine uit, los op in 1-2 eetlepels heet water en roer dit door het tomatenvocht.
  5. Klop de slagroom stijf met een snuf zout. Klop het eiwit stijf met een snuf peper. Spatel een deel van de slagroom door het tomatensap en spatel vervolgens de rest van de slagroom en het eiwit erdoor. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  6. Pureer intussen de basilicum met de olijfolie en een snufje zout helemaal fijn en laat circa 10 minuten staan.
  7. Giet door een fijne zeef boven een kom. Bewaar de gemalen basilicum in de zeef eventueel als smaakmaker voor soep of saus.
  8. Schep met 2 natte lepels quenelles van de tomatenmousse en garneer met een paar druppels van de basilicumolie.

Ingrediënten

4 personen

2 blaadjes gelatine

4 tomaten

50 milliliter slagroom

1 eiwit

0.5 bosje basilicum

50 milliliter olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
Trostomaten product photo
TrostomatenCoop trostomaten 500g schaaltje1,99
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
150
Koolhydraten
2
Vetten
15
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
2
Vezels
1
Zout
0
Suiker
0