0
Winkelmand

Tomatensalade met gegrilde feta

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Houd wat blaadjes oregano apart om te garneren en hak de rest fijn.
  2. Meng de sjalot, gehakte oregano, olijfolie en azijn door elkaar en schep hier de tomaatjes door. Breng op smaak met zout en peper en laat circa 30 minuten trekken op kamertemperatuur. Schep nog een paar keer om.
  3. Verhit de grillpan en vet deze royaal in met olie. Gril de plakken stokbrood om en om bruin en leg ze op borden.
  4. Gril de feta kort om en om en leg bij het brood.
  5. Schep de tomatensalade eromheen en bestrooi met nog wat oreganoblaadjes.

Ingrediënten

4 personen

2 takjes verse oregano alleen de blaadjes

1 sjalot in dunne halve ringen

3 eetlepels olijfolie extra vergine

1 eetlepel balsamicoazijn
of
1 eetlepel witte balsamicoazijn

400 gram gele cherry-/kerstomaatjes gehalveerd

1 eetlepel olie om in te vetten

12 dunne plakjes stokbroden

150 gram feta in 4 plakken

Ingrediënten

Voor 4 personen

Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano HeelVerstegen oregano 11 g Pot1,95
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
1
Goldsun Olijfolie extra vierge product photo
Goldsun Olijfolie extra viergeGoldsun olijfolie extra vierge 1l4,89
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Coop Cherrytomaten product photo
Coop CherrytomatenCherrytomaten 250g0,89
Alternatief
2
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,79
Alternatief
1
Stokbrood wit product photo
Stokbrood witCoop Stokbrood wit1,02
Alternatief
1
Arla Apetina naturel plakken product photo
Arla Apetina naturel plakkenArla Apetina naturel plakken1,95
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
310
Koolhydraten
21
Vetten
20
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0