0
Winkelmand

Tompouce met roomkaasvulling en fruit

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de basterdsuiker door de roomkaas. Klop de slagroom stijf.
  2. Spatel de slagroom luchtig door het roomkaasmengsel en laat in de koelkast verder opstijven.
  3. Halveer de plakjes bladerdeeg, prik er gaatjes in en verdeel de jam erover. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie en strijk deze uit over het bakpapier.
  5. Ga met een vork over de chocolade heen zodat je lange slierten krijgt. Vorm ze tot een krul door het bakpapier wat te buigen.
  6. Leg wat fruit apart voor garnering. Breng de rest van het fruit met de geleisuiker aan de kook en laat iets inkoken.
  7. Maak stapeltjes van bladerdeeg, roomkaasmengsel, bladerdeeg, roomkaasmengsel en dek af met de fruitgelei.
  8. Garneer met fruit, munt en de chocoladekrullen. Schep de bollen ijs in 4 hoge glazen en vul af met de wijn.

Ingrediënten

4 personen

75 gram witte basterdsuiker

200 gram roomkaas naturel

200 milliliter slagroom

4 plakjes bladerdeeg ontdooid

2 eetlepels bosvruchtenjam

150 gram pure chocolade in stukjes

250 gram gemengd zomerfruit

100 gram geleisuiker

blaadje munt (naar smaak toevoegen) om te garneren

4 bollen citroenijs

500 milliliter prosecco gekoeld
of
500 milliliter cava gekoeld

Ingrediënten

Voor 4 personen

Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Philadelphia Roomkaas light product photo
Philadelphia Roomkaas lightPHILADELPHIA CREAM CHEESE-SOFT LIGHT GOUT FRAIS ET CREMEUX-MOINS DE M.G**/ FRISSE & ROMIGE SMAAK- MINDER VET** 200 GR1,89
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,97
Alternatief
1
g'woon Extra jam bosvruchten product photo
g'woon Extra jam bosvruchteng'woon Extra jam bosvruchten0,88
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
g'woon Zomerfruit product photo
g'woon Zomerfruitg'woon Diepgevroren Zomerfruit 250gr1,99
1
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,59
Alternatief
1
Biologische kruidenplant munt product photo
Biologische kruidenplant muntMunt bio1,74
Alternatief
1
Primafrost Sorbetijs citroen product photo
Primafrost Sorbetijs citroen94030 Primafrost Sorbetijs Citroen 500ml1,00
Alternatief
1
Tiresia Prosecco product photo
Tiresia ProseccoTiresia prosecco 75cl4,99
Alternatief
1
Gran Espranoso Cava product photo
Gran Espranoso CavaGran Espanoso cava brut 75 cl4,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1080
Koolhydraten
112
Vetten
55
Verzadigde vetten
34
Eiwitten
11
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0