0
Winkelmand

Tompouce van filodeeg met gerookte zalm

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk lichtjes met boter. Leg hier een vel bovenop en bestrijk ook met boter.
  2. Strooi de dille over het deeg. Maal er wat zout en peper over. Bedek vervolgens met de laatste 2 vellen filodeeg en bestrijk deze ook met boter.
  3. Snijd het stapeltje in 8 gelijke stukken en bak ze in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  4. Roer de mascarpone los met de citroenrasp en -sap. Leg op elk bordje een stukje filodeeg en schep hierop een dot mascarpone.
  5. Verdeel de zalm erover en bestrooi met wat dille. Leg de laatste stukjes filodeeg er als een dekseltje op of ertegenaan. Serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

4 vellen filodeeg ontdooid

2 eetlepels boter gesmolten

4 takjes verse dille fijngehakt

100 gram mascarpone

1 theelepel citroenrasp

1 eetlepel citroensap

100 gram gerookte zalm in gelijke repen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
8718503613376 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
8710466235121 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
8710624212575 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
280
Koolhydraten
14
Vetten
21
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0