0
Winkelmand

Tompouce

Een heerlijk Hollands recept voor tompouce.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel filodeeg op de bakplaat bekleed met bakpapier.
  2. Bestrijk het deeg met het ei en leg er een vel bovenop. Bestrijk dit ook met ei en leg het laatste vel erop.
  3. Bestrijk ook dit met ei en snijd het deegvel met een pizza­snijder in 8 gelijke stukken (driehoek, vierkant, rechthoek of ruit).
  4. Bestrooi ze met een derde van het amandelschaafsel. Bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en knapperig.
  5. Roer ondertussen de mascar­pone los met de citroenrasp, sap en honing.
  6. Leg op elk bord een filokoekje en verdeel hierover de mascarpone.
  7. Bestrooi met de rest van de amandelen, leg het andere filokoekje erbovenop en bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

4 personen

3 vellen filodeeg ontdooid

1 ei losgeklopt

40 gram amandelschaafsel

150 gram mascarpone

0.5 citroen uitgeperst, schil geraspt

2 eetlepels vloeibare honing

poedersuiker (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
365
Koolhydraten
24
Vetten
26
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0