0
Winkelmand

Toren van chocosoesjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de room tegen de kook aan. Giet deze over de witte chocolade en laat 2 minuten staan.
  2. Klop de room met de chocolade dikker en meng de likeur erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Verhit de frituurolie tot 180ºC. Plak de soesjes met het chocolademengsel op elkaar tot een piramide.
  4. Verdun het chocolademengsel als dit te dik is met nog een beetje room en sprenkel het over de soesjesberg. Schep bolletjes sorbetijs op de schaal in een ring rond de soesjes.
  5. Pof de mihoen door deze kort te frituren. Zet de gepofte mihoen op de top van de soesjesberg en bestrooi royaal met poedersuiker.

Ingrediënten

8 personen

150 milliliter room

300 gram witte chocolade gehakt

25 milliliter sinaasappellikeur

20 slagroomsoesjes

frituurolie (naar smaak toevoegen)

1 liter aardbeienijs
of
1 liter bosvruchtensorbetijs

75 gram mihoen

poedersuiker (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 8 personen

Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,53
Alternatief
3
3035542004206 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Poppies Slagroomsoesjes product photo
Poppies SlagroomsoesjesPoppies Slagroomsoesjes1,25
Alternatief
1
8710624237028 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712100637919 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Hertog Ijs Yoghurt Bosvruchten Ijssalon product photo
Hertog Ijs Yoghurt Bosvruchten IjssalonHertog Yoghurt Bosvruchten 900ML 6x3,99
Alternatief
1
Sum & Sam Mihoen product photo
Sum & Sam MihoenSum & Sam Mihoen 250gr0,91
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
545
Koolhydraten
72
Vetten
26
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
5
Vezels
1
Zout
0.3
Suiker
0