0
Winkelmand

Torentje van kletskoppen met slagroom en kaki

Kaki is om van te smullen. Deze zoete, aromatische en gezonde vrucht kun je ontkroond geheel opeten en is een ware topper in een heerlijk kerstdessert. Koken met Aanbiedingen maakte een heerlijk torentje van kletskoppen, slagroom en kaki. 

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de kaki's en snijd 1 kaki in kleine blokjes. Snijd de andere kaki in flinterdunne plakken. Snijd de plakjes voor de helft in en krul 1 punt naar binnen, zodat je een 'roosje' krijgt (zie foto).
  2. Indien er vloeibare slagroom wordt gebruikt, klop dan de slagroom stijf met een handmixer of garde. Meng de slagroom met de kwark in een kom. Hak de munt grof.
  3. Maak torentjes van de koekjes door 1 eetlepel kaki te verdelen over 1 koekje met daarop een schep slagroom-kwark. Herhaal deze stap en sluit af met 1 eetlepel slagroom-kwark. Gebruik 2 koekjes per persoon en herhaal totdat alle ingrediënten zijn verdeeld.
  4. Verdeel tot slot de munt over de torentjes.

Ingrediënten

4 personen

8 kletskoppen

250 milliliter slagroom

2 takjes munt

4 eetlepels kwark

2 kaki's

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Kletskoppen product photo
g'woon Kletskoppeng'woon Kletskoppen0,82
1
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
1
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Magere Franse kwark product photo
Melkan Magere Franse kwarkmelkan Magere franse kwark 500gr0,99
Alternatief
1

Niet beschikbaar

kaki's
Geen product gevonden

Alternatief