0
Winkelmand

Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  2. Meng het beschuitkruim, de eieren, 4 eetlepels pesto, 1/2 theelepel zout, peper en pijnboompitten door het gehakt. Vorm er een grote worst van en leg deze op een bakplaat.
  3. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
  4. Meng intussen de zure room met de yoghurt, de sjalotjes en de rest van de pesto.
  5. Leg het gehaktbrood op een plank, snijd er plakken van en serveer ze met de basilicumsaus.
  6. Lekker met een groene salade met tomaat en komkommer of gegrilde courgette en geroosterde tomaat.

Ingrediënten

6 personen

50 gram pijnboompitten

3 beschuiten verkruimeld

2 eieren

6 eetlepels pesto

750 gram kalfsgehakt
of
750 gram rundergehakt

125 milliliter zure room

150 milliliter magere yoghurt

2 sjalotjes gesnipperd

Ingrediënten

Voor 6 personen

8710195028056 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Beschuitbollen product photo
BeschuitbollenBeschuitbollen1,49
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Grand'Italia Pesto product photo
Grand'Italia PestoGrand'Italia Pesto alla Genovese met Basilicum 185 g2,79
Alternatief
1
Rundergehakt product photo
RundergehaktCoop Rundergehakt 1 x 300 gram2,39
Alternatief
3
Rundergehakt product photo
RundergehaktCoop Rundergehakt 1 x 300 gram2,39
Alternatief
3
Melkan zure room product photo
Melkan zure roommelkan Zure Room 125gr0,99
Alternatief
1
Melkan Magere yoghurt product photo
Melkan Magere yoghurtMelkan Magere Yoghurt 1L0,99
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
480
Koolhydraten
9
Vetten
35
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
32
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0