0
Winkelmand

Tropische slof met passie

Deze tropische slof is een uitgesproken en frisse taart voor als je net even iets anders wilt serveren.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zeef de bloem boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Doe hier 150 gram boter, het bakpoeder, de basterdsuiker en het kwart ei in en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de taartvorm.
  2. Bak de bodem in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen. Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden.
  3. Maak ondertussen de kokoscrème. Strooi de kokosrasp uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Rooster dit in ongeveer 10 minuten goudbruin in de warme oven. Roer 100 gram boter met de poedersuiker en 4 eetlepels geroosterde kokosrasp door elkaar. Bewaar 2 eetlepels kokosrasp voor de garnering. Roer de mascarpone glad en meng de kokosboter erdoor. Zet even in de koelkast.
  5. Verdeel de kristalsuiker over een met bakpapier beklede bakplaat en zet de bakplaat 5 minuten in het midden van de warme oven. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met een mixer op lage snelheid tot er kleine belletjes ontstaan. Voer de snelheid op en blijf kloppen tot het eiwit stijve pieken vormt en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Haal de bakplaat met suiker uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 100 graden Celsius. Zet de mixer op de hoogste stand en voeg de suiker lepel voor lepel toe. Voeg de volgende lepel suiker pas toe als het schuim weer stijve pieken vormt. Zit alle suiker erin? Zet de mixer dan 5 minuten op de hoogste stand. Het schuim is klaar als het mengsel niet meer korrelig aanvoelt en het mooie glanzende pieken heeft.
  6. Trek met een kwastje strepen gele kleurstof in een spuitzak met een rond spuitmondje. Schep het schuim in de spuitzak. Bekleed een bakplaat met een vel schoon bakpapier en spuit hier mooie toeven schuim op. Zet de bakplaat in de oven en droog de schuimpjes gedurende een uur. Laat goed afkoelen op een rooster. Haal de taartbodem uit de vorm en doe de kokoscrème in de schoongemaakte spuitzak. Spuit de kokoscrème over de bodem en decoreer de slof met de schuimpjes, de geroosterde kokosrasp en de in partjes gesneden passievruchten.

Ingrediënten

10 personen

175 gram bloem

250 gram boter

6 gram bakpoeder

145 gram basterdsuiker

0.25 ei

6 eetlepels kokosrasp

200 gram poedersuiker

200 gram mascarpone

150 gram eiwitten

300 gram fijne kristalsuiker

gele kleurstof (naar smaak toevoegen)

3 passievruchten

Ingrediënten

Voor 10 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Bio Today Kokosrasp fijn product photo
Bio Today Kokosrasp fijnBio Today Kokosrasp fijn1,99
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Coop Scharrel eieren maat M product photo
Coop Scharrel eieren maat MCoop Vrije uitloop ei M 10 stuks3,49
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Dr. Oetker Kleurstoffen product photo
Dr. Oetker KleurstoffenKleurstoffen2,45
1

Niet beschikbaar

passievruchten
Geen product gevonden

Alternatief