0
Winkelmand

Uienstamppot, met spekjes, spruitjes en ananas

Maak deze heerlijke, Hollandse uienstamppot, met spekjes, spruitjes en ananas. Authentiek met een tropische twist.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd in kleine stukjes. Halveer de spruitjes. Snijd de rode uien in dunne ringen.
  2. Kook de aardappels in 15-18 minuten gaar. Voeg de laatste 8 minuten van de kooktijd de spruitjes toe.
  3. Bak de spekblokjes circa 4 minuten in een droge, hete koekenpan. Voeg de uien toe en bak ze 10 minuten zachtjes mee.
  4. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels en spruitjes af en stamp met de melk, zout en peper tot een grove puree.
  5. Giet de ananas af en vang het sap op. Snijd de ananas in stukjes. Schep de spekjes met de uien en de ananas door de stamppot.
  6. Voeg eventueel nog wat van het ananassap toe en serveer met de rookworst.

Ingrediënten

4 personen

750 gram kruimige aardappels geschild, in kleine stukjes

400 gram spruitjes gehalveerd, panklaar

125 gram gerookte spekblokjes

400 gram rode uien in dunne ringen

1 rookworst

100 milliliter melk

1 blik ananas in stukjes, op sap

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
8710725021786 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725019165 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Gesnipperde rode uien product photo
Gesnipperde rode uienGesnipperde rode uien1,75
Alternatief
3
Rookworst fijn product photo
Rookworst fijnRookworst fijn3,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Ananas product photo
AnanasAnanas1,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
575
Koolhydraten
53
Vetten
28
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
23
Vezels
11
Zout
2.7
Suiker
0