0
Winkelmand

Vanille-hangop met meringue en bosvruchten

Probeer eens deze heerlijke vanille-hangop met meringue en bosvruchten! Perfect als nagerecht of gewoon voor de lekker.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de doek nat en wring deze goed uit. Spreid de doek uit in een vergiet of zeef. Zet het vergiet in een pan of op een kom en giet de yoghurt op de doek.
  2. Vouw de doek dicht en laat de yoghurt 6-8 uur (of een dag van tevoren) uitlekken.
  3. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Spatel de slagroom met de meringue door de uitgelekte yoghurt (hangop).
  4. Meng de gehakte munt door de bosvruchten. Schep een laag hangop in 4 glazen met daarop een laag bosvruchten en daarop de rest van de hangop. Garneer met munt.

Ingrediënten

4 personen

1 liter volle yoghurt
of
1 liter Griekse yoghurt

200 milliliter slagroom

2 zakjes vanillesuiker

100 gram witte schuimkransjes grof verkruimeld

1 eetlepel munt gehakt

200 gram diepvriesbosvruchten ontdooid

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624290108 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,79
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
8710624322731 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624233761 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
415
Koolhydraten
32
Vetten
25
Verzadigde vetten
16
Eiwitten
12
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0