0
Winkelmand

Vanille-ijs met rijke vijgensaus

Onze zuidvruchten zijn zo al heerlijk, maar probeer de vijgen ook eens als nazomers toetje met vanille-ijs.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een halve liter rode wijn aan de kook met de gedroogde vijgen, de rasp van een halve citroen en een halve sinaasappel, 2 eetlepels honing en 1 kaneelstokje.
  2. Laat het geheel, zonder deksel, zachtjes sudderen. Voeg als het te droog wordt wat wijn of water toe.
  3. Als de vijgen zich hebben volgezogen dan neem je ze uit de pan. Zet dan het vuur hoger en kook het resterende vocht tot een stroperige saus.
  4. Zeef als laatste de saus en serveer bij elk bakje een paar vijgen, een bolletje vanille-ijs en serveer er de saus bij.

Ingrediënten

4 personen

500 milliliter rode wijn

250 gram gedroogde vijgen

0.5 citroen

0.5 sinaasappel

2 eetlepels honing

1 kaneelstokje

Ingrediënten

Voor 4 personen

Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,77
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8715104414142 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
400
Koolhydraten
3
Vetten
6
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0.1
Suiker
0