0
Winkelmand

Vanilletaart met mascarpone en frambozenvulling

Een ding is zeker: deze vanilletaart met mascarpone en frambozenvulling wil je geprobeerd hebben. Het recept voor deze vanilletaart vind je hier.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter. Klop met de basterdsuiker tot een crème en roer de eieren en het merg van 1 vanillestokje erdoor.
  2. Zeef de maizena, het bakmeel en bakpoeder boven het eimengsel en spatel door elkaar. Bekleed de vorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de taart circa 30 minuten in de oven.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 160ºC en bak nog 15-20 minuten verder tot de taart lichtbruin is. Dek eventueel af met folie als de bovenkant te donker wordt. Snijd het gebak los van de rand, neem uit de vorm en laat afkoelen.
  4. Meng de mascarpone met de suiker en overige vanillemerg. Snijd de taartbodem horizontaal door. Bestrijk de snijkant van een helft met de helft van de frambozenjam en verdeel daarover de helft van de mascarpone. Leg de andere taarthelft erop.
  5. Bestrijk de bovenkant met de rest van de frambozenjam en verdeel daarover de rest van de mascarpone en eventueel wat frambozen.

Ingrediënten

10 personen

250 gram boter

250 gram witte basterdsuiker

4 eieren

2 vanillestokjes

25 gram maizena

225 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

400 gram mascarpone

50 gram suiker

1 pot frambozenjam

1 handje framboos

Ingrediënten

Voor 10 personen

Campina Botergoud ongezouten roomboter product photo
Campina Botergoud ongezouten roomboter1,39
Alternatief
2
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuiker0,95
1
Coop scharreleieren maat M (6 stuks) product photo
Coop scharreleieren maat M (6 stuks)1,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille Aroma0,89
Alternatief
1
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16x0,59
1
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani Mascarpone2,39
2
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijn1,09
Alternatief
1
g'woon Extra jam frambozen product photo
g'woon Extra jam frambozen1,45
Alternatief
1
Frambozen product photo
Frambozen2,00
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
710
Koolhydraten
74
Vetten
42
Verzadigde vetten
26
Eiwitten
9
Vezels
2
Zout
0.5
Suiker
0