0
Winkelmand

Vanillevla basisrecept

Probeer eens dit heerlijke vanillevla basisrecept! Alleen nog even laten koelen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een steelpannetje. Schraap met een mes het merg uit het vanillestokje en voeg dit merg met het stokje toe aan de melk. Laat de melk circa 15 minuten pruttelen op een lage stand.
  2. Klop intussen in een kom de eidooiers, maizena, suiker, een snufje zout en 4 eetlepels van de warme melk tot een glad mengsel.
  3. Neem het vanillestokje uit de pan en giet de rest van de melk in een dun straaltje onder voortdurend kloppen bij de eidooiers. Schenk het mengsel terug in de steelpan en laat nog even op een lage stand indikken tot vla.
  4. Dek de vla af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur koelen in de koelkast.

Ingrediënten

1 liter volle melk

1 vanillestokje gehalveerd

4 eidooiers

40 gram maizena

80 gram suiker

Ingrediënten

Voor 0 personen

Melkan Volle melk product photo
Melkan Volle melkMelkan Melk Verse Volle 1 l Pak met punt1,15
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,95
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1.37
Koolhydraten
160
Vetten
60
Verzadigde vetten
31
Eiwitten
46
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0