0
Winkelmand

Varkenshaas met aardappelpuree met gegratineerde kaas, rode kool en mosterd jus

Geef een twist aan deze kerstklassieker met rode kool en mosterdjus.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en snijd in stukjes.
  2. Kook de aardappelen in 20 minuten in een klein laagje gezouten water met de deksel schuin op de pan gaar. Verwarm de melk in een pannetje. Stamp de aardappelen fijn met de warme melk en de Franse mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de aardappelpuree over de ingevette ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en bak 20 minuten in de oven.
  4. Snijd de kool in vieren en vervolgens in smalle reepjes. Schil de appel en verwijder het klokhuis, snijd in blokjes. Doe de rode kool reepjes in een pan met het kaneelstokje en de stukken appel. Voeg 250 ml water toe en breng aan de kook, doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten zachtjes garen.
  5. Snijd de varkenshaas in 4 mooie stukken, leg op de platte kant en druk licht aan (medaillons). Kruid met peper en zout. Verhit de roomboter in een grote koekenpan en bak de varkenshaas in 5 tot 7 minuten per kant goudbruin. Het vlees mag rosé zijn, maar moet wel gaar zijn. Laat de pan op het vuur staan, maar haal het vlees eruit. Houd de varkenshaas onder aluminiumfolie of in een oven van 100 graden warm tot serveren.
  6. Snipper de sjalotjes fijn. Roer de sjalotjes, de mosterd en de bouillon door het bakvet in de pan en breng dit al roerende aan de kook. Schraap de aanbaksels los en kook het geheel 5 minuutjes in tot een jus. Schenk deze over in een schenkkannetje.
  7. Serveer de varkenshaas medaillons met de gegratineerde aardappelpuree, rode kool en de mosterdjus.

Ingrediënten

4 personen

500 gram kruimige aardappelen

150 milliliter volle melk

1 eetlepel franse mosterd

100 gram geraspte kaas

600 gram rode kool

2 stuks goudreneitten

1 stuk kaneelstokje

500 gram varkenshaas

50 gram roomboter

2 stuks sjalotjes

200 milliliter vleesbouillon

2 eetlepels grove mosterd

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Melkan Volle melk product photo
Melkan Volle melkMelkan Melk Verse Volle 1 l Pak met punt1,19
Alternatief
1
Marne Franse mosterd product photo
Marne Franse mosterdMarne Franse Mosterd Mild 200 GRM tube0,89
Alternatief
1
Melkan Belegen 48+ kaas geraspt product photo
Melkan Belegen 48+ kaas gerasptMelkan Kaas 48+ Belegen WGM Geraspt 175g2,49
Alternatief
1
8720600610059 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
8715104414142 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2364636000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,35
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Maggi Bouillon rundvlees blokjes product photo
Maggi Bouillon rundvlees blokjesMAGGI Bouillon Rundvlees 123 Gram Doos1,09
Alternatief
1
De Echte Zaanse Mosterd Echte Grove Zaanse Mosterd product photo
De Echte Zaanse Mosterd Echte Grove Zaanse MosterdMostermolen 'De Huisman' BV De echte Zaanse mosterd grof 335 gr pot1,09
Alternatief
1

Alternatief