0
Winkelmand

Varkenshaas met kastanjechampignons en romige citroensaus

Probeer ook eens deze heerlijke varkenshaas met kastanjechampignons en romige citroensaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de schil van 1/2 citroen en pers deze citroen uit. Snijd de andere helft in partjes. Pers ook de andere citroen uit.
  2. Halveer de kastanjechampignons of snijd ze in kwarten. Snijd de varkenshaas in plakken van 3 cm en bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Verhit de boter en bak hierin de varkenshaas circa 3 minuten per kant. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 1 minuut mee. Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Bak de kastanjechampignons 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de citroenrasp, -sap en crème fraîche toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Leg de varkenshaas in de saus en verwarm zonder te koken.
  6. Serveer de varkenshaas met kastanjechampignons en romige citroensaus met spruitjes met bacon en aardappelsoufflé, aardappelkroketjes of aardappelpuree. Garneer met partjes citroen.

Ingrediënten

4 personen

2 citroenen schoongeboend

200 gram kastanjechampignons schoongeveegd
of
200 gram gemengde paddenstoelen schoongeveegd

600 gram varkenshaas

75 gram boter

3 sjalotjes in ringen

200 milliliter crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
2
Kastanjechampignons product photo
KastanjechampignonsTop! van Coop Champignons kastanje1,39
Alternatief
1
8710725005649 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Varkenshaas 2 stuks product photo
Varkenshaas 2 stuksVa-haas lang 2 st7,45
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
470
Koolhydraten
4
Vetten
33
Verzadigde vetten
21
Eiwitten
37
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0