0
Winkelmand

Varkenshaasrollade met gember-sinaasappelglaze

Probeer eens deze varkenshaasrollade met gember-sinaasappelglaze!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng de suiker en bouillon en laat de suiker smelten op een lage stand.
  3. Leg de gember erin, breng aan de kook en kook circa 4 minuten in.
  4. Rasp 1 theelepel schil van de sinaasappel. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  5. Schep de sinaasappelrasp, partjes sinaasappel en sojasaus bij de gember en kook nog circa 4 minuten verder. Zeef de glaze.
  6. Bind de varkenshaasjes op met keukengaren.
  7. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaasjes rondom op een hoge stand.
  8. Leg het vlees in een braadslede en bestrijk met de glaze.
  9. Bestrooi met (grof) zout en bak circa 15 minuten in de oven. Keer tussendoor 2 keer om en bestrijk het vlees met de glaze.

Ingrediënten

4 personen

175 gram rietsuiker

50 milliliter kippenbouillon

4 cm verse gember geschild, in plakjes

1 sinaasappel

2 eetlepels sojasaus

800 gram varkenshaas ca. 3 stuks

2 eetlepels boter

Ingrediënten

Voor 4 personen

Caribbean Gold Ruwe rietsuiker product photo
Caribbean Gold Ruwe rietsuikerCaribbean Gold Sugar ruwe rietsuiker 500g zak0,94
Alternatief
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
8711200208401 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Varkenshaas lang product photo
Varkenshaas langVa-haas lang3,72
Alternatief
3
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
435
Koolhydraten
48
Vetten
8
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
43
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0