0
Winkelmand

Varkensrollade extravaganza met venkelzaad en gebakken appels

Een kleine toevoeging geeft je gerecht net dat beetje meer.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe rozemarijn, tijm, 8 salieblaadjes, venkelzaad en knoflook in een keukenmachine of in een vijzel en maal fijn.
  2. Maak om de centimeter kleine inkepingen in de rollade.
  3. Wrijf de rollade stevig in met zout, peper en het kruidenmengsel. Zorg dat het kruidenmengsel ook goed in de inkepingen komt.
  4. Laat 1 uur buiten de koelkast intrekken.
  5. Verwarm de oven voor tot 175 graden.
  6. Besmeer de rollade met olijfolie.
  7. Neem een braadslee zo groot dat er straks nog 8 appeltjes en 4 uien omheen passen.
  8. Meng de azijn met de suiker en wat zout en peper.
  9. Schil de uien en snijd in vieren.
  10. Snijd de appeltjes rondom dwars in tot op het klokhuis.
  11. Doe de appeltjes en uien in het azijnmengsel en laat intrekken.
  12. Bak de rollade om en om bruin in de braadslee in ongeveer 5 minuten op je gasfornuis.
  13. Snijd de roomboter in stukjes en leg naast de rollade.
  14. Doe de appeltjes, uien en vocht bij de rollade in de braadslee.
  15. Schuif in het midden van de oven en bak 45 minuten of tot de kernthermometer 60 graden aangeeft.
  16. Draai de rollade elk kwartier even om en schep het braadvet over de rollade. Zo blijft hij sappiger.
  17. Verhit in de tussentijd de zonnebloemolie.
  18. Frituur hierin de laatste 8 salieblaadjes kort tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  19. Haal de rollade uit de oven. Laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  20. Leg de salieblaadjes bij de appels en serveer met een lekkere puree.

Ingrediënten

4 personen

2 takjes rozemarijn alleen blaadjes

3 takjes tijm alleen blaadjes

16 salieblaadjes

2 eetlepels venkelzaad

2 teentjes knoflook in plakjes

1 kilogram varkensrollade

1 snufje zout

1 snufje peper

1 eetlepel extra vergine olijfolie

50 gram roomboter

8 kleine rode appels

4 kleine rode uien

2 eetlepels appelazijn

2 eetlepels bruine suiker

50 mililiters zonnebloemolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Verstegen Salieblad product photo
Verstegen SaliebladVerstegen Salieblad 15 g2,09
1
8712200951304 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Trots van Coop Authentieke shoarma rollade product photo
Trots van Coop Authentieke shoarma rolladeTop! Van Coop Authentiek shoarma rollade2,50
Alternatief
8
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8719200018105 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,89
Alternatief
1
Tromp Appelazijn 100% appel product photo
Tromp Appelazijn 100% appelTromp&Rueb appelazijn uit 100% appel 750ml fles1,69
Alternatief
1
Van Gilse Bruine kandij fijn product photo
Van Gilse Bruine kandij fijnVan Gilse Bruine Kandij Fijn 500 Gram Doos2,15
Alternatief
1
8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief