0
Winkelmand

Varkensrollade met aardappelpuree, spruitjes en spek

Combineer varkensrollade eens met spruitjes en walnoten.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de varkensrollade 30 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Laat de rollade in het netje en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit 50 gram bak- & braadboter in een grote braadpan, leg de rollade in de pan en braad in 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
  2. Zet het vuur lager en voeg 100 milliliter water toe aan de pan. Braad de rollade, met de deksel schuin op de pan, in ongeveer 45 minuten gaar. Vergeet niet regelmatig om te keren.
  3. Halveer de spruiten. Kook deze in gezouten water in 10 minuten beetgaar en giet af. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en hak daarna grof. Bak de dobbelsteentjes gerookt spek in een droge koekenpan knapperig en goudbruin. Voeg de spruiten en de grofgehakte walnoten toe aan het spek en hussel goed om. Breng op smaak met peper en houd warm.
  4. Haal het vlees uit de pan (maar laat deze op het vuur staan) en laat het vlees 10 minuten rusten op een groot bord onder aluminiumfolie. Zet het vuur onder de pan hoger en giet de port erbij. Roer de aanbaksels los met een pollepel en laat op hoog vuur de port tot een jus inkoken.
  5. Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook fijn en meng net voor het serveren door de aardappelpuree. De aardappelpuree kun je eventueel zelf maken door 750 gram kruimige aardappelen te koken, af te gieten en fijn te stampen met 100 ml melk en een klontje roomboter. Maak dit op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de rollade in mooie plakken en kruid eventueel nog extra met peper en zout naar smaak. Zet een ronde steker op het bord en schep hier de aardappelpuree in, zodat deze mooie cirkelvorm krijgt. Leg hier de spruitjes met spek op. Haal de steker voorzichtig weg. Leg de plakken vlees in een waaier naast het ‘torentje’. Maak af met de portjus.

Ingrediënten

4 personen

850 gram varkensfiletrollade

100 milliliter water

750 gram spruiten

50 gram Bak- & braadboter

60 gram walnoten

250 gram dobbelsteentjes gerookt spek

250 milliliter port

750 gram aardappelpuree

20 gram verse bieslook

Ingrediënten

Voor 4 personen

2364693000000 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
4260325350358 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Spruiten product photo
SpruitenUnbranded Spruiten 350 GRM VERPAKT1,79
Alternatief
2
Croma Vloeibare bakboter voor bakken en braden voordeelfles product photo
Croma Vloeibare bakboter voor bakken en braden voordeelflesCroma Bakken en Braden Vloeibare Bakboter Voordeelfles 750 ml3,55
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Dobbelsteentjes gerookt spek duo product photo
Dobbelsteentjes gerookt spek duoCoop Spek Dobbelsteen Gerookt 0.250 kg Tray3,69
Alternatief
1
Offley Ruby porto product photo
Offley Ruby portoOffley Wijn Ruby Porto 750 ml Fles7,99
Alternatief
1
8710624251772 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1

Alternatief