0
Winkelmand

Varkensrollade met een ovenschotel en zelfgemaakte appelmoes

Combineer deze kerstklassieker eens met spruitjes en zelfgemaakte appelmoes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de varkensrollade en de bak- & braadboter 30 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de knoflook in grove stukjes en scheur elk laurierblaadje voorzichtig in tweeën. Laat het vlees in het netje, maar prik met de punt van een scherp mesje ongeveer 12 gaten in de rollade (probeer het netje heel te houden). Vul de gaten met de stukjes knoflook en stukjes laurierblad. Smeer het vlees rondom royaal in met de bak- & braadboter (dat gaat handig met een bakkwastje) en kruid met peper en zout naar smaak.
  3. Leg de rollade in een braadslede en zet 40-45 minuten in de oven. Schep af en toe het braadvocht uit de schaal over het vlees, zo blijft de rollade lekker mals.
  4. Bereid de ovenschotel met spruitjes, spekjes en kaas volgens de aanwijzingen op de verpakking; deze zet je handig in de oven naast de varkensrollade.
  5. Maak ondertussen (dit kan ook een dag van tevoren) de appelmoes. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in stukjes en voeg toe aan een pannetje met de suiker en het water. Laat op laag vuur in ongeveer 20 minuten doorkoken, roer af en toe. Voeg op het einde de kaneel toe. Je kunt de appelmoes grof laten of fijn pureren.
  6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10 minuten goudbruin.
  7. Haal het vlees uit de braadslede en laat 10 minuten rusten op een groot bord onder aluminiumfolie. Verwijder de laurierblaadjes.
  8. Snijd de rollade in mooie plakken en kruid eventueel nog extra met peper en zout naar smaak. Leg het vlees in een waaier op het bord en lepel de appelmoes er netjes omheen, je kunt deze ook zigzaggend over het bord spuiten. Serveer met de gebakken aardappeltjes en de ovenschotel ernaast op tafel.

Ingrediënten

4 personen

850 gram varkensfiletrollade

75 gram Bak- & braadboter

4 teentjes knoflook

3 stuks laurierblaadjes

1 pak Ovenschotel spruitjes met spekjes & kaas

600 gram aardappelpartjes

4 stuks goudreneitten

200 milliliter water

2 eetlepels kristalsuiker

2 theelepels kaneel

Ingrediënten

Voor 4 personen

2364693000000 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Vloeibare bakboter voor bakken en braden voordeelfles product photo
Croma Vloeibare bakboter voor bakken en braden voordeelflesCroma Bakken en Braden Vloeibare Bakboter Voordeelfles 750 ml3,55
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
8710725048448 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624251178 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
4260325350358 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker product photo
Van Gilse KristalsuikerVan Gilse Easypack Kristalsuiker 500 Gram Pak met Punt1,06
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1

Alternatief