Bereiding
Ingrediënten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Knip of snijd de mini tortilla’s in driehoekjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel heel licht met olie en vervolgens met een snufje van de fajita kruiden. Bak de chips in 10 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
- Pel en snipper de rode ui. Snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de limoen en snijd één helft in partjes. Snijd de cherrytomaten in blokjes. Haal de bladeren van de kropsla.
- Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en fruit hierin de helft van de rode ui, voeg na 2 minuten het gehackt toe en roerbak 4 minuten. Voeg de paprikablokjes en de kruidenmix samen met een klein scheutje water toe. Bak alles nog 2 minuten door.
- Halveer ondertussen de avocado verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in kleine blokjes en meng met de cherrytomaatjes, de resterende rode ui en het sap van de halve limoen tot een frisse salsa. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de bladeren kropsla over de kommen, leg in een gedeelte de kruidige tortillachips, in een ander gedeelte het kruidige gehackt met paprika en in het resterende deel de frisse salsa. Garneer met de partjes limoen.
Ingrediënten
4 personen
Voedingswaarde
- Energie
- 0
- Koolhydraten
- 0
- Vetten
- 0
- Verzadigde vetten
- 0
- Eiwitten
- 0
- Vezels
- 0
- Zout
- 0
- Suiker
- 0