0
Winkelmand

Velvet apricot

Een keer wat anders uitproberen? Probeer dan eens deze velvet apricot uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de wijn met de suiker, sinaasappelschil, vanille en kardemom aan de kook en laat op een lage stand tot de helft inkoken.
  2. Leg de abrikozen in deze siroop en laat ze met het deksel op de pan circa 10 minuten wellen op de laagste stand. Laat de abrikozen in de siroop afkoelen tot lauwwarm.
  3. Rooster de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  4. Verdeel de gewelde abrikozen over 2 coupes of schaaltjes en schep een bol slagroomijs erop.
  5. Bestrooi met de amandelen en garneer eventueel met nog wat onbespoten rozenblaadjes.

Ingrediënten

2 personen

300 milliliter zoete witte wijn

1 eetlepel bruine suiker

1 stukje sinaasappelschil

1 vanillestokje opengesneden

1 kardemompeul
of
1 mespunt kardemompoeder

10 gedroogde abrikozen zonder pit

1 eetlepel amandelschaafsel

100 milliliter slagroomijs

Ingrediënten

Voor 2 personen

Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
Van Gilse Bruine kandij fijn product photo
Van Gilse Bruine kandij fijnVan Gilse Bruine Kandij Fijn 500 Gram Doos2,15
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Verstegen Kardemom product photo
Verstegen KardemomVerstegen Kardemom heel 30 g Pot2,59
Alternatief
1
Verstegen Kardemom product photo
Verstegen KardemomVerstegen Kardemom heel 30 g Pot2,59
Alternatief
1
Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
2
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
g'woon Slagroomijs product photo
g'woon Slagroomijsg'woon Slagroom Roomijs 1,5l4,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
280
Koolhydraten
47
Vetten
7
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0