0
Winkelmand

Venkelrisotto met gorgonzola

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter en bak hierin de ui en driekwart van de venkel circa 10 minuten op lage tot middelhoge stand.
  2. Voeg de rijst toe en bak op een lage stand al roerend tot de rijst glazig wordt. Blus af met 4 eetlepels azijn en roer tot alles is opgenomen. Voeg de bouillon al roerend in gedeeltes toe aan de rijst tot alle bouillon is opgenomen.
  3. Meng intussen de rest van de venkel met de rest van de azijn. Schep de risotto op borden. Verdeel de ingemaakte venkel en stukjes gorgonzola erover. Bestrooi met het loof van de venkel en maal er peper over.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels boter

1 ui gesnipperd

1 venkelknol loof apart, dun gesneden

200 gram risottorijst

6 eetlepels wittewijnazijn

500 milliliter groentebouillon warm

150 gram gorgonzola

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,79
Alternatief
1
Venkel product photo
VenkelVenkel0,89
Alternatief
1
Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
1
g'woon Witte wijnazijn product photo
g'woon Witte wijnazijng'woon witte wijnazijn 250ml1,00
Alternatief
1
Maggi Bouillon groente product photo
Maggi Bouillon groenteMAGGI Bouillon Groente 81.6 Gram Doos0,95
Alternatief
1
Galbani Gorgonzola cremosa product photo
Galbani Gorgonzola cremosaGalbani Gorgonzola DOP Cremoso 150g2,59
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
515
Koolhydraten
56
Vetten
25
Verzadigde vetten
16
Eiwitten
16
Vezels
3
Zout
3.6
Suiker
0