0
Winkelmand

Venkelsalade met zongedroogde tomaat en kikkererwten

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng 4 eetlepels van de tomatenolie op een bakplaat met de venkel en ui. Rooster circa 20 minuten in de oven.
  2. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en rooster nog 10 minuten verder. Meng de azijn met de citroenrasp, -sap, 2 eetlepels tomatenolie en de peterselie.
  3. Giet deze dressing met de tomaten over de gegrilde groenten en laat 5 minuten marineren. Verdeel de salade over kopjes of een schaal en bestrooi met de kaas.

Ingrediënten

4 personen

1 pot zongedroogd tomaatje op olie

2 venkelknollen in 8 parten

3 rode uien in ringen

1 blik kikkererwten uitgelekt

2 eetlepels wittewijnazijn

1 citroen rasp en sap

1 bosje peterselie grof gehakt

25 gram Parmezaanse kaas geschaafd

Ingrediënten

Voor 4 personen

Tomaat zongedroogd product photo
Tomaat zongedroogdTomaat zongedroogd2,69
Alternatief
1
Venkel product photo
VenkelVenkel0,89
Alternatief
2
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,85
Alternatief
1
g'woon Kikkererwten product photo
g'woon Kikkererwteng'woon Kikkererwten 410gr1,05
Alternatief
1
g'woon Witte wijnazijn product photo
g'woon Witte wijnazijng'woon witte wijnazijn 250ml1,00
Alternatief
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
1
Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
290
Koolhydraten
17
Vetten
19
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
9
Vezels
8
Zout
0.4
Suiker
0