0
Winkelmand

Venkelsoep met bietjesolie

Probeer ook eens deze venkelsoep met bietjesolie!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Fruit de ui circa 3 minuten in de olie.
  2. Voeg de venkel toe aan de ui. Fruit de venkel op een lage stand een paar minuten mee zonder te laten verkleuren.
  3. Giet de bouillon erbij en laat 10-15 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer voor de bietjesolie de biet met de olijfolie fijn en giet dit door een theezeefje. Vang de rode olie op en bewaar tot later gebruik.
  5. Pureer de soep helemaal fijn. Klop de crème fraîche een beetje lobbig.
  6. Breng de venkelsoep op smaak met zout en peper. Verdeel de crème fraîche over kommen en giet de soep erover.
  7. Giet als laatste een straaltje bietjesolie op de soep en bestrooi met venkelgroen.

Ingrediënten

4 personen

1 ui gesnipperd

2 eetlepels olie

4 venkelknollen in kleine blokjes, loof apart

600 milliliter groentebouillon van 1 tablet

1 eetlepel gekookte bieten

6 eetlepels olijfolie extra vergine

2 eetlepels crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,79
Alternatief
1
3592 product photo
Alternatief
4
Momenteel niet beschikbaar
Maggi Bouillon groente blokjes 12 stuks product photo
Maggi Bouillon groente blokjes 12 stuksMAGGI Bouillon Groente 122.4 Gram Doos1,09
Alternatief
1
Coop Bieten met ui product photo
Coop Bieten met uiCoop Bieten met ui1,99
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
260
Koolhydraten
7
Vetten
23
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
3
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0