0
Winkelmand

Venkelsorbet met munt en citrus

Probeer eens deze venkelsorbet met munt en citrus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de suiker in 100 ml water tot deze volledig is opgelost en laat in circa 2 minuten inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
  2. Houd het venkelloof apart. Pers de venkel en munt door de sapcentrifuge. Meng dit groentesap met de siroop en sinaasappel- en limoensap.
  3. Laat dit mengsel bevriezen in een afsluitbare bak, liefst van metaal of glas. Roer elke 30 minuten om met een vork tot na circa 3 uur alles is bevroren. Of draai het mengsel eventueel in een ijsmachine tot sorbetijs.
  4. Serveer de venkelsorbet in een glas met een wafeltje en wat venkelgroen.

Ingrediënten

4 personen

100 gram suiker

6 venkelknollen met loof

2 takjes munt alleen de blaadjes

1 sinaasappel sap

1 limoen sap

4 ijswafeltjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
3592 product photo
Alternatief
6
Momenteel niet beschikbaar
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,39
1

Niet beschikbaar

ijswafeltjes
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
195
Koolhydraten
38
Vetten
2
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
3
Vezels
5
Zout
0
Suiker
0