0
Winkelmand

Venkelstamppot met spekjes en tomaat

Probeer ook eens deze venkelstamppot met spekjes en tomaat!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart.
  2. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak hierin de venkel met zout en peper 5 minuten.
  3. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 5 minuten.
  4. Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche.
  5. Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor. Garneer de stamppot met tomatenreepjes.

Ingrediënten

4 personen

200 gram magere spekreepjes

1 kilogram kruimige aardappel gehalveerd, geschild

4 eetlepels olijfolie

500 gram venkelknollen in stukjes, schoongemaakt

100 milliliter droge witte wijn

100 gram belegen kaas geraspt

125 milliliter crème fraîche

6 gedroogde tomaten op olie in reepjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Slagerskwaliteit gerookte spekreepjes product photo
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjesSlagerskwaliteit gerookte spekreepjes3,79
Alternatief
1
Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3592 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
Melkan Jong belegen 48+ kaas stuk product photo
Melkan Jong belegen 48+ kaas stukMelkan Gouda Jong-Belegen 48+ 930g8,71
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
g'woon Zongedroogde tomaten product photo
g'woon Zongedroogde tomatenG'woon Zongedroogde tomaten op zonnebloemolie 280g0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
675
Koolhydraten
42
Vetten
45
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
20
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0