0
Winkelmand

Vijgen-dadelchutney

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de schil van de sinaasappel. Snijd het witte deel van de sinaasappel en verdeel de vrucht in partjes.
  2. Halveer deze partjes en doe ze met de dadels en vijgen in een pan met dikke bodem. Voeg de sinaasappelrasp, 100 ml water en de andere ingrediënten toe en breng aan de kook zodat de suiker oplost.
  3. Laat op een lage stand, met af en toe roeren, 30-35 minuten zachtjes koken totdat de chutney ingedikt is.
  4. Giet de warme chutney in de jampot, draai het deksel erop en laat de pot omgekeerd afkoelen. Laat de chutney op een koele, donkere plaats een dag staan voor gebruik.
  5. Lekker bij vlees, kip en kaas.

Ingrediënten

1 sinaasappel schoongeboend

300 gram verse dadels in stukken, zonder pit

4 verse vijgen

2 uien gesnipperd

1 verse gember geschild, geraspt, ca. 5 cm

1 mespunt cayennepeper
of
1 mespunt chilipepervlokken

250 gram bruine basterdsuiker

200 milliliter blanke azijn

Ingrediënten

Voor 0 personen

Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Dadels zonder pit product photo
Dadels zonder pitDadels zonder pit 250gr2,51
Alternatief
2
Vijgen vers product photo
Vijgen versVijgen vers2,36
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
Verstegen Cayennepeper product photo
Verstegen CayennepeperVerstegen cayennepeper 35 g Pot2,29
1
8712200753939 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,89
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1655
Koolhydraten
392
Vetten
2
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0