0
Winkelmand

Vijgen-mascarpone gelato

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng 8 vijgen in een ovenschaal met de olijfolie, honing en azijn.
  2. Rooster circa 30 minuten in de oven tot de vijgen zacht zijn. Meng het iets zachtere ijs met de mascarpone en vanille en roer goed door.
  3. Schep de vijgen erdoor en schep in een afsluitbare diepvriesbak. Zet circa 1 uur in de diepvries.
  4. Snijd de overige vijgen voor de garnering in kwarten. Schep het ijs in mooie bolletjes in glazen en garneer met de vijgen.

Ingrediënten

2 personen

8 verse vijgen geschild, eventueel
en
2 vijgen om te garneren

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels honing

2 eetlepels balsamicoazijn

300 milliliter vanilleroomijs zacht

150 gram mascarpone

1 theelepel vanille-essence bakproducten

Ingrediënten

Voor 2 personen

Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,77
1
Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,77
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
8710624298272 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
865
Koolhydraten
82
Vetten
53
Verzadigde vetten
29
Eiwitten
10
Vezels
5
Zout
0.3
Suiker
0