0
Winkelmand

Vijgen mostarda

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Meng de vijgen met de suiker en laat 2 uur staan, tot er wat vocht is vrijgekomen.
  2. Kook de vijgen dan met de suiker, azijn, mosterdzaad en een snufje zout op middelhoge stand circa 15 minuten, tot de vijgen de gewenste structuur hebben.
  3. Roer regelmatig, vooral de laatste minuten. Giet de mostarda in een schoon potje en draai het deksel stevig vast.
  4. Zet het potje 5 minuten omgekeerd weg en keer vervolgens weer om. Laat volledig afkoelen en zet vervolgens in de koelkast.
  5. Lekker met brood, kaas en geroosterde groenten.

Ingrediënten

300 gram verse vijgen

150 gram suiker

4 eetlepels ciderazijn

3 eetlepels mosterdzaad
of
3 eetlepels grove mosterd

Ingrediënten

Voor 0 personen

Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,77
2
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
g'woon Appelazijn product photo
g'woon Appelazijng'woon appelazijn 250ml1,12
1
8712200951281 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
De Echte Zaanse Mosterd Echte Grove Zaanse Mosterd product photo
De Echte Zaanse Mosterd Echte Grove Zaanse MosterdMostermolen 'De Huisman' BV De echte Zaanse mosterd grof 335 gr pot1,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
910
Koolhydraten
210
Vetten
3
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
6
Vezels
6
Zout
1.3
Suiker
0