0
Winkelmand

Vijgen-port bonbons

Probeer ook eens deze heerlijke vijgen-port bonbons!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de harde steelaanzet van de vijgen af en leg de vijgen in een pannetje met de port.
  2. Breng de port aan de kook en haal de pan van de warmtebron. Laat de vijgen een uur in de warme port wellen.
  3. Bekleed een schaal met bakpapier. Leg de gehakte pistachenootjes klaar op een ander bordje.
  4. Neem de vijgen uit de port en dep ze droog. Leg ze afgedekt een half uur in de vriezer.
  5. Laat de chocolade au bain-marie smelten. Laat al roerende wat afkoelen.
  6. Prik de vijgen één voor één aan een vork, haal ze eerst door de chocolade en tip ze dan even in de nootjes.
  7. Schuif met een andere vork de bonbons van de vork op bakpapier. Laat de bonbons in de koelkast helemaal opstijven.

Ingrediënten

4 personen

12 gedroogde vijgen

100 milliliter port

2 eetlepels pistachenoten fijngehakt, gepeld

200 gram melkchocolade in stukjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,77
Alternatief
1
Offley Ruby porto product photo
Offley Ruby portoOffley Wijn Ruby Porto 750 ml Fles7,99
Alternatief
1
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr1,88
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep melk product photo
g'woon Chocoladereep melkg'woon Melkchocolade 100 g1,19
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
510
Koolhydraten
62
Vetten
23
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0