0
Winkelmand

Vispie met venkel en prei

Probeer eens deze vispie met venkel en prei!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet de ovenschaal in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Meng voor het deeg de bloem met de helft van de boter en 1 theelepel zout.
  3. Voeg de rest van de boter en 100 ml koud water toe en mix tot een ruw deeg. Kneed dit deeg op een met bloem bestoven werkvlak 30 seconden door.
  4. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Verhit intussen voor de vulling de olie en roerbak hierin de ui, venkel en prei 3-4 minuten. Schep de doperwten erdoor en bak nog circa 2 minuten.
  6. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  7. Verwarm de melk tegen de kook aan en laat de vis er 6-8 minuten in garen. Schep de vis uit de melk.
  8. Verhit de boter, voeg de bloem toe en gaar 2-3 minuten. Voeg al roerend in gedeelten de melk toe en verwarm tot een gebonden saus.
  9. Roer de mosterd en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep het groentemengsel en de vis rustig door de saus.
  10. Rol 3/4 van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal.
  11. Bekleed de schaal met het deeg, verdeel de visragout erover en sla het deeg iets terug over de vulling.
  12. Rol de rest van het deeg uit tot een deksel. Steek hier figuurtjes uit en leg het deegdeksel op de visvulling.
  13. Druk de deegrand goed aan of plak deze vast met ei. Plak de uitgestoken figuurtjes met ei op het deeg.
  14. Bestrijk de bovenkant van de pie met ei en bak circa 30 minuten in het midden van de oven.

Ingrediënten

6 personen

voor het deeg

2 eetlepels bloem om te bestrooien

2 eidooiers losgeklopt

voor de vulling

60 gram bloem

60 gram boter

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui gesnipperd

1 venkelknol in ringen

1 prei in ringen

200 gram diepvriesdoperwten

500 milliliter melk

300 gram zalmfilets in blokjes

300 gram kabeljauwfilets in blokjes

60 gram boter

60 gram bloem

1 eetlepel mosterd

50 gram cheddarkaas geraspt
of
50 gram belegen kaas geraspt

Ingrediënten

Voor 6 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
3592 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
g'woon Doperwten extra fijn product photo
g'woon Doperwten extra fijng'woon Doperwten extra fijn 200g0,94
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
8710725022103 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
8710725022189 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
8710638001110 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
ERU Cheddar slices product photo
ERU Cheddar slicesERU Slices Cheddar Naturel smeltkaas 150g1,39
Alternatief
1
Melkan Jong belegen 48+ kaas stuk product photo
Melkan Jong belegen 48+ kaas stukMelkan Gouda Jong-Belegen 48+ 930g8,71
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
865
Koolhydraten
60
Vetten
51
Verzadigde vetten
27
Eiwitten
38
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0