0
Winkelmand

Visschotel met venkel en witbier

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui en venkel circa 5 minuten op middelhoge stand.
  2. Voeg de knoflook, saffraan en citroenrasp toe en fruit nog 1 minuut mee.
  3. Schep de mosselen erdoor en giet het bier er langzaam bij. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven tot de mosselen open zijn.
  4. Neem de mosselen uit de pan en verwijder de lege schelpen. Leg de stukken vis in de bouillon en laat zonder deksel in circa 10 minuten op een lage stand garen.
  5. Roer de boter door het stoofvocht en schep daarna de gevulde mosselschelpen erdoor.
  6. Serveer direct met stevig brood of aardappels uit de oven.

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels olijfolie

1 ui in halve ringen

2 kleine venkelknollen in halve dunne ringen

4 teentjes knoflook in plakjes

1 mespunt saffraan

0.5 citroen rasp

1 kilogram mossel gesorteerd, gespoeld

150 milliliter witbier flesje

500 gram visfilets in stukken, stevig

25 gram boter koud, in stukjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
3592 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
Verstegen Saffraan product photo
Verstegen SaffraanVerstegen saffraan 0,05 g zakje1,33
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse mosselen product photo
Verse mosselenVerse mosselen8,99
Alternatief
1
4002103257370 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725022189 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
325
Koolhydraten
8
Vetten
15
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
33
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0