0
Winkelmand

Vlechtbrood met Pesto alla Genovese

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de gist met de melk en suiker. Schep 1 theelepel zout door de bloem. Voeg het melkmengsel en de olijfolie toe en kneed met de hand of in een keukenmachine met deeghaak tot een soepel deeg.
  2. Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt circa 50 minuten rijzen op een warme plaats, tot het volume verdubbeld is.
  3. Verwarm de oven voor op 190ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een rechthoekige lap.
  4. Bestrijk de deeglap met de pesto tot 2 cm van de rand af. Rol de rechthoekige deeglap in de lengte op en snijd met een scherp mes in 2 dikke, lange slierten.
  5. Vlecht de slierten om elkaar heen tot een lang brood. Leg het brood op de bakplaat, bestrijk met ei en bak in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

6 personen

1 zakje gedroogde gist 7 g

175 milliliter melk lauw

1 theelepel suiker

2 eetlepels bloem om te bestuiven

2 eetlepels bloem om te bestuiven

2 eetlepels olijfolie
of
30 gram boter

185 gram Pesto alla Genovese

1 ei losgeklopt

Ingrediënten

Voor 6 personen

Il Molino Bakkers gist product photo
Il Molino Bakkers gistIl Molino Bakkers gist0,89
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Polli Pesto a la genovese product photo
Polli Pesto a la genovesePolli pesto alla genovese 190gr0,92
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
320
Koolhydraten
43
Vetten
11
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
10
Vezels
2
Zout
0.5
Suiker
0