0
Winkelmand

Vlechtbrood

Maak eens dit mooie vlechtbrood!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met warm water en 1 eetlepel boter tot een zacht deeg. Kneed minimaal 5 minuten door voor een luchtig brood. Laat het deeg afgedekt 30- 60 minuten rijzen.
  2. Kneed nogmaals door en verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. Rol deze stukken op een met bloem bestoven werkblad uit tot strengen van 3 cm dik.
  3. Druk de strengen aan de bovenkant samen en vlecht ze tot aan het andere uiteinde strak in elkaar. Leg het brood op de bakplaat.
  4. Smelt de boter en bestrijk het brood er royaal mee. Bestrooi met de zoutkorrels en dek af met vershoudfolie. Laat het brood nog circa 30 minuten rijzen.
  5. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bak het brood in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin. Als het brood hol klinkt als je erop tikt, is het gaar.

Ingrediënten

6 personen

1 pak witbroodmix

50 gram boter

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

1 eetlepel grof zeezout

Ingrediënten

Voor 6 personen

8717371160241 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
340
Koolhydraten
55
Vetten
8
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
12
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0