0
Winkelmand

Vleesrolletjes

Op zoek naar een klassieke Hollandse maaltijd vol met goede voedingsstoffen? Probeer eens deze slanke vleesrolletjes met spinazie en gekookte aardappelen.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met wat peper. Leg op iedere schnitzel een half plakje ham. 
  3. Was de koriander en knip het kruid over het vlees.
  4. Rol de schnitzels op en steek ze vast met een cocktailprikker.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de rolletjes aan alle kanten bruin. Laat de rolletjes in 20 minuten gaar worden.
  6. Was de spinazie in ruim water. Laat de spinazie met aanhangend water slinken en kook de groente in 4 minuten gaar.
  7. Neem de vleesrolletjes uit de pan en giet er 75 ml water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken. Serveer de jus bij het vlees, de aardappelen en de spinazie.

Ingrediënten

2 personen

6 aardappelen

2 varkensschnitzels

peper (naar smaak toevoegen) naar smaak

1 plakje achterham

6 takjes koriander

2 eetlepels vloeibare margarine

750 gram spinazie

Ingrediënten

Voor 2 personen

Vastkokende aardappelen product photo
Vastkokende aardappelenCOOP VASTKOKEND 5KG5,99
Alternatief
1
Schnitzel naturel 2 stuks product photo
Schnitzel naturel 2 stuksVa-schnitzel ongepaneerd 2 st2,99
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Coop Boeren slagersachterham product photo
Coop Boeren slagersachterhamBoeren slagersachterham2,50
Alternatief
1
8710147572613 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Culinair vloeibare margarine product photo
g'woon Culinair vloeibare margarineg'woon Culinair vloeibare margarine1,49
1
Iglo Spinazie à la creme 750g product photo
Iglo Spinazie à la creme 750gIGLO diepvries GROENTEN Spinazie à la crème 750 GRM doos1,52
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
466.45
Koolhydraten
41.04
Vetten
14.34
Verzadigde vetten
2.28
Eiwitten
39.91
Vezels
6.85
Zout
0.42
Suiker
0.49