0
Winkelmand

Voorgestoomde couscous met geroosterde spruiten en slavink

Oer-Hollandse spruiten en slavinken met een verrassende Marokkaanse twist: in plaats van aardappelen eten we vandaag couscous!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de spruiten en de slavinken over de bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en rooster ze in de voorverwarmde oven in 20 min. beetgaar.
  2. Verhit in een koekenpan de laatste el olijfolie. Fruit de knoflook met de rode peper 1 min. Maak de couscous los en schep door het knoflookmengsel. Verwarm de couscous 2-3 min.; schep regelmatig om.
  3. Schep de spinazieblaadjes door de couscous en verdeel over twee borden. Schep er de geroosterde spruiten en de slavink bij.

Ingrediënten

2 personen

350 gram spruiten geschoond en gehalveerd

2 slavinken

3 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 rode peper fijngehakt, zonder zaadlijsten

200 gram Lassie couscous kant-en-klaar

1 handje bladspinazie
of
1 handje rucola

Ingrediënten

Voor 2 personen

8710725021786 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8713526800796 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
Lassie Couscous kant-en-klaar product photo
Lassie Couscous kant-en-klaarLassie Couscous kant-en-klaar1,89
Alternatief
1
HAK Gesneden bladspinazie product photo
HAK Gesneden bladspinazieHak Spinazie 630 g pot1,99
Alternatief
1
Rucola product photo
RucolaUnbranded Rucola sla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
720
Koolhydraten
42
Vetten
46
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
29
Vezels
11
Zout
0
Suiker
0