0
Winkelmand

Voorjaarsstamppotje

Deze frisse stamppot van zoete aardappelen en smaakvolle lente-groenten zet je snel op tafel. Om van te genieten met de hele familie.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  2. Kook ze in water in 20 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de peulen in reepjes, de lente-ui in ringen en de kipfilet in dunne plakjes.
  4. Kook de velderwtjes en peulen de laatste 2-3 minuten mee met de aardappelen.
  5. Giet af en bewaar een paar lepels erwtjes en peulen.
  6. Stamp de rest iets door tot een grove stamppot (het moet geen gladde massa worden).
  7. Meng de achtergehouden groenten erdoor. Schep de Hüttenkäse met de lente-ui, sla en kipfilet door de stamppot.
  8. Breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

4 personen

800 gram zoete aardappelen

200 gram peultjes

1 bosje lente-ui

180 gram gerookte kipfilets

400 gram diepvries jonge velderwtjes

200 gram hüttenkäse

75 gram veldsla

100 gram botersla

0.25 theelepel peper

0.25 theelepel zout

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aviko Zoete aardappel frites product photo
Aviko Zoete aardappel fritesAviko Zoete aardappel frites2,55
Alternatief
2
Coop Peultjes product photo
Coop PeultjesCoop Peultjes1,95
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,69
1
Coop Gerookte kipfilet 1 ster product photo
Coop Gerookte kipfilet 1 sterCoop Gerookte kipfilet2,15
Alternatief
2
Bonduelle Jonge velderwtjes product photo
Bonduelle Jonge velderwtjesBonduelle groenteconserven Jonge velderwtjes 150g blik0,99
Alternatief
3
Danone Hüttenkäse product photo
Danone HüttenkäseDanone hütten käse 200g1,45
Alternatief
1
Veldsla product photo
VeldslaUnbranded Veldsla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1
Botersla product photo
BoterslaBotersla1,79
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
395
Koolhydraten
59
Vetten
3
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
26
Vezels
11
Zout
1.3
Suiker
0